M.Bennis


Ik ben een medisch specialist in het vakgebied Anesthesiologie, die gedurende mijn mooie carriëre er enorm van overtuigd is geraakt dat preventie en leefstijl interventies een grote rol moeten gaan spelen in het zorglandschap van de toekomst. Het zal namelijk echte duurzame winst in gezondheid opleveren en genezing kunnen bewerkstelligen.


Vervolgens heb ik besloten deze informatieve website op te zetten en heb ik zonder financiële belangen en zonder vooroordelen de meest betrouwbare en wetenschappelijke info verzameld in de hoop een goed  overzicht te geven over de recente kennis van de leefstijl geneeskunde.

Leefstijl interventies werken vele malen beter dan medicijnen en ik hoop met deze site mensen alert te maken op de kracht van preventie voor hun gezondheid en de belangrijkste leefstijl adviezen op een rij gezet.Het Medisch Centrum Alkmaar werd daarna mijn werkplek, wat nu het Noordwest ziekenhuis heet en daar werk ik al meer dan 24 jaar met veel plezier en enthousiasme.


Naast mijn werk voor de maatschap Anesthesiologie & Pijnbestrijding heb ik mij onder andere bezig gehouden met het medisch management van de OK organisatie. Ook hebben we in 2007 met een aantal collegae anesthesiologen  de Anesthesie Service Nederland (ASN) opgezet, wat een mobiele service voor algehele anesthesie aanbiedt op locaties buiten het ziekenhuis. Met name helpen we hierin mensen met een verstandelijk dan wel fysieke beperking om hun gebit te laten behandelen onder narcose door tandartsen in de instituten/praktijken door het hele land, de bijzonder tandheelkunde


Naast mijn opleidingen en werk heb ik altijd intensief aan sport gedaan, zoals hockey (hoofdklasse), schaatsen (oa. de elfstedentocht 2 maal), skiën en zeilen/surfen en gym.


Natuurlijk heeft ook het vaderschap van 3 leuke kinderen een heel belangrijke rol in mijn dynamische leven gespeeld.


Sinds 2017 ben ik mij gaan specialiseren in de Leefstijl geneeskunde.

Curriculum Vitae


Martin Bennis


Ik ben geboren op 23 februari 1960 te Amsterdam.


Na de middelbare school te Amsterdam (HLW) heb via het  VUMC mijn arts diploma gehaald in 1987.


Vervolgens heb ik als arts op diverse plekken gewerkt om ervaring op te doen:

-  Arts in (verplichte) militaire dienst te Utrecht (MHAM) afdeling Orthopedie

- Senior House Officer Orthopedics in Hampshire, UK

- SHO in Accident & Emergency  (Middlesex University Hospital) te Londen, UK

- Arts-assistent Chirurgie en Intensive Care VUMC te Amsterdam.(1990 - 1992)


In het LUMC te Leiden heb ik mijn opleiding Anesthesiologie gevolgd en in 1997 afgerond.


Vanaf januari 1998 werk ik als fulltime anesthesioloog bij de NoordWest ziekenhuisgroep in Noord Holland

Inspirerende mensen  •  Dr. Peter Attia
  • Dr. David Perlmutter
  • Dr. Jason Fung
  • Dr. Emeran Mayer
  • Dr. Hanno Pijl
  • William Cortvriendt, arts