M.Bennis

Welkom op deze leefstijl gezondheids informatie site.


Ik ben een medisch specialist in het vakgebied Anesthesiologie, die gedurende mijn carriëre er steeds meer van overtuigd is geraakt dat preventief bezig zijn veel meer winst in gezondheid oplevert dan wat de curatieve zorg, waar ik al zolang onderdeel van ben, momenteel doet. Vervolgens heb ik besloten deze informatieve website op te zetten. Ik heb zonder financiële belangen en zonder vooroordelen de meest betrouwbare en wetenschappelijke info verzameld in de hoop een goed  overzicht te geven over de recente kennis van de leefstijl geneeskunde.

Leefstijl interventies werken vele malen beter dan medicijnen en ik hoop met deze site mensen alert te maken op de kracht van preventie voor hun gezondheid en de belangrijkste leefstijl adviezen op een rij gezet.

Curriculum Vitae


Martin Bennis


Ik ben geboren op 23 februari 1960 te Amsterdam.

Na de middelbare school te Amsterdam (HLW) heb via het  VUMC mijn artsenbul gehaald (1987).


Vervolgens via diverse arts assistentschappen:

Orthopedie als arts in militaire dienst te Utrecht (MHAM); SHO Orthopedics in de UK  en SHO in A&E  te Londen (Middlesex University Hospital); Chirurgie en Intensive Care te Amsterdam.


In het LUMC te Leiden heb ik mijn specialisatie Anesthesiologie in 1997 afgerond.


Vanaf januari 1998 werk ik als fulltime anesthesioloog bij de NoordWest ziekenhuisgroep.Het Medisch Centrum Alkmaar werd daarna mijn werkplek, wat nu het Noordwest ziekenhuis heet en daar werk ik al meer dan 24 jaar met veel plezier en enthousiasme.


Naast mijn werk voor de maatschap Anesthesiologie & Pijnbestrijding heb ik mij bezig gehouden met het medisch management van de OK organisatie. Ook hebben we in 2007 met een aantal collegae anesthesiologen  de Anesthesie Service Nederland opgezet, wat een mobiele service voor narcose aanbiedt op buitenlocaties. Met name helpen we hierin mensen met een verstandelijk dan wel fysieke beperking om hun gebit te laten behandelen onder narcose door tandartsen in de desbetreffende instituten/praktijken buiten het ziekenhuis.


Naast mijn opleidingen en werk heb ik altijd intensief aan sport gedaan, zoals hockey (hoofdklasse), schaatsen (oa. de elfstedentocht 2 maal), skiën en zeilen/surfen.


Natuurlijk heeft ook het vaderschap van 3 leuke kinderen een heel belangrijke rol in mijn dynamische leven gespeeld.


Sinds 2017 ben ik als passie mij gaan specialiseren in de Leefstijl geneeskunde.

Inspirerende mensen  •  dr. Peter Attia
  • dr. David Perlmutter
  • Dr. Jason Fung
  • dr. Emeran Mayer
  • dr. Hanno Pijl
  • dr. William Cortvriendt